De ce e important să hrănim albinele cu hrană proteică în luna februarie?

Hrana proteica ULTRABEE / Turta pregatita APILUK

Pe măsură ce iarna face loc zilelor de primăvară, albinele încep să se reproducă, o activitate care necesită o cantitate sporită de hrană. Apicultorii trebuie să monitorizeze starea coloniilor, verificând dacă albinele dispun de suficiente resurse alimentare. Dacă acest lucru nu este pe măsură, albinele pot ieși din iarnă slăbite, ulterior o răcire bruscă a vremii sau câteva zile consecutive de ploaie pot determina albinele să-și epuizeze rezervele de hrană și să moară la începutul primăverii.

Pentru a evita această situație gravă, apicultorii trebuie să hrănească albinele în timpul iernii și, mai ales, în luna februarie. În acest moment, cel mai prielnic lucru va fi folosirea hranei proteice stimulatoare pentru albine, care conține o cantitate mare de proteine ușor digerabile.

Alimentația stimulativă cu proteine se utilizează astfel încât începutul sezonului să aibă loc cu cea mai mare putere și energie posibilă. Prin urmare, este necesar să administrați o hrană bună stimulatoare pentru albine. Aceasta trebuie să conțină în primul rând,  o compoziție echilibrată nu numai cu proteine, ci și cu lipide, vitamine și minerale necesare creșterii și dezvoltării albinelor și înmulțirii coloniei.

Ecostup propune două produse care au capacitatea deplină să facă față acestui sezon și să contribuie la un mediu sănătos și prielnic pentru albine.

Primul produs este – Apiluk – P hrană cu polen, în conținutul căruia se găsesc următoarele ingrediente: zaharoză, fructoză, glucoză, apă, făină de soia degresată, drojdie de bere inactivă, polen, vitaminele (A, D3, E, B1, B2, B3, B6, B12, C) și mineralele (CuSO4, CoCl12, Mg(NO3)2, MnSO4, ZnSO4, NaF, Kl, FeSO4, K2SO4).

Al doilea produs de hrană proteică pentru albini este Ultra Bee. Suplimentul are un profil complet de aminoacizi, vitamine benefice, lipide și minerale exact ca polenul natural. Drept rezultatul al administrării produsului Ultra Bee la sfârșitul iernii și începutul primăverii (după zborul de curățire) este creșterea sporită a cantității de puiet, menținerea stării de sănătate în familia de albine, precum si stimularea familiei spre o dezvoltare anticipată.

ULTRA BEE  conține cea mai mare cantitate de proteine ușor digerabile, nu încarcă intestinele, oferind cea mai bună valoare nutritivă. Este sub formă de praf cu un conținut de 54% proteine de înaltă calitate și fără ingrediente de origine animalieră, astfel reducând la zero riscul răspândirii prin hrană a bolilor albinelor.

Produsele cu conținut eficient de proteină sunt esențiale pentru albine atât pentru dezvoltarea și funcționalitatea corectă a glandelor hipofaringiene (responsabile cu producerea lăptișorului de matcă), pentru creșterea puietului tânăr, cât și pentru formarea corpului gras. Acest țesut de rezervă permite depozitarea substanțelor alimentare deja procesate, punând la dispoziția organismului nutrienții în perioadele de dificultate, mai ales iarna, asigurând astfel o mai mare sănătate și longevitate albinei. Mecanism deosebit de important în stadiul larvar: o larvă subalimentată, de fapt, nu poate da naștere unei albine mature, sănătoase și eficiente.

Dacă apicultorul intră în iarnă cu un stup de albine tinere și având un corp gras, are șanse mai mari să ajungă la primăvară bine.

Luna februarie e luna când efectul hranei acumulate de albini după ultima înflorire de toamnă e cel mai vizibil. Totuși, dacă stupul nu a putut profita de rezervele de hrană necesare, sunt șanse ca la început de sezon rata mortalității să fie ridicată, de aceea Ecostup vă vine în ajutor cu o gamă de produse pentru hranirea pe care o puteți cunoaște direct pe site-ul nostru: https://ecostup.md/product-category/hrana-si-tratamente/hrana/

Aveți grijă de sănătatea albinelor voastre!

Comments

0 Comments Scrie un comentariu

Lasa un comentariu